Mindfulness

Es podria descriure com a atenció o consciència plena afectuosa o curosa i és una forma de SER, que té com a finalitat estar present, prestant atenció a l’aquí i l’ara, al que sents i perceps, amb amabilitat i curiositat. És una forma de viure la vida tal com és, moment a moment, de manera més conscient, plena i positiva, escollint el comportament més adequat a cada situació enlloc de deixar-nos portar pel pilot automàtic.

Per tant, és una habilitat, una capacitat humana universal que es pot entrenar i que genera canvis en el nostre estat físic, mental i emocional proporcionant calma, pau i benestar. 

Alguns dels beneficis que té aquesta pràctica són les d’augmentar les capacitats de:

  • Estar plenament en el moment present i gaudir de l’aquí i l’ara.
  • Coneixença d’un mateix, generant major autoestima i confiança.
  • Calmar la ment i obtenir major claredat mental.
  • Desenvolupar l’atenció, la concentració i la memòria.
  • Acceptar-se a un mateix millorant les relacions amb els altres i l’entorn.
  • Prendre consciència de les emocions, gestionar l’estrès  i les dificultats quotidianes.
  • Promoure un estat de calma, pau, benestar o felicitat.

Hi ha molts estudis que avalen tots aquests beneficis i d’altres des de la ciència moderna i des de les tradicions contemplatives. Avui en dia és una de les pràctiques de major creixement a tot el món doncs s’ha descobert, amb la seva pràctica, una ajuda molt valuosa per a moltes malalties i símptomes dels nostres temps.

Cada vegada més s’està adaptant la seva pràctica a diversos camps com el de la salut, l’empresa i l’educació amb l’avantatge que és una pràctica per a persones de qualsevol edat i condició. La seva pràctica quotidiana a través d’exercicis senzills i efectius ens fa més conscients i més lliures impregnant el nostre dia a dia d’alegria, calma i salut i generant un benestar més profund.