L’ASSOCIACIÓ PUNT D’EQUILIBRI


Punt d’Equilibri és una Associació sense ànim de lucre destinat a ajudar a famílies amb nens amb dificultats de l’aprenentatge a Lloret de mar. L’objectiu de l’associació és ser un punt d’ajuda a aquelles famílies amb nens amb dificultats de l’aprenentatge, guiant-los des de la diagnosi fins a la reeducació pedagògica, amb un equip de professionals propers i dedicats a aquesta tasca.

Per tal d’oferir aquest servei a les famílies amb menys recursos, l’Associació Punt d’Equilibri es nodreix de donacions i dels beneficis dels serveis que s’ofereixen al públic en general al seu centre, tal com activitats per a la salut: ioga per a adults, ioga per a nens, pilates, servei de psicologia i pedagogia entre d’altres.


Els seus inicis

L’ Associació Punt d’Equilibri de Lloret de Mar, neix a causa de l’experiència i la vivència d’una família de Lloret de Mar amb una filla amb una dificultat de l’aprenentatge, que en el moment de dur a terme tot el procés del diagnòstic d’aquesta dificultat van sentir-se sols, perduts i amb mil preguntes sense resposta, ja que no coneixien un espai per a poder sentir-se acompanyats per a professionals o per altres famílies amb una situació similar a la seva.

Per aquest motiu, van veure la necessitat d’iniciar un projecte on acollir a totes aquelles famílies que tinguessin aquesta necessitat i ajudar tant als infants i joves, com als progenitors a que el camí fos més senzill.

D’ençà que van començar a intuir que la seva filla tenia una dificultat per allà el 2013, aquesta família va moure cel i terra per trobar professionals amb els quals poder dur un bon diagnòstic, i un espai on sentir-se acompanyats. Finalment van decidir desplaçar-se fins a Barcelona, una ciutat que els quedava lluny, però de la qual tenien molt bones referències. Durant el procés, es van sentir sols i estranys, ja que no van tenir l’oportunitat de compartir amb altres famílies les seves experiències, preocupacions i dubtes, i van trobar a faltar un espai on poder fer-ho i sentir-se compresos.

Per aquest motiu, quan han tingut l’oportunitat, han volgut crear aquest espai tan desitjat per ells durant aquests anys per ajudar a tots aquells infants i adolescents en el seu procés d’ensenyament-aprenentatge, per impulsar el diagnòstic de les dificultats de l’aprenentatge i per acollir a les famílies abans, durant i després d’aquest diagnòstic.

A més a més, com que la pràctica del ioga i del mindfulness els ha ajudat durant tots aquests anys tant a ells com a la seva filla, també hi ha reservat
un espai d’aquest centre per poder practicar totes aquestes activitats per a tothom que ho desitgi.

Punt d’Equilibri és un espai per a pensar en el present, un espai per a tothom i un espai per a tu.