XERRADES A ESCOLES I INSTITUS

Punt d’Equilibri ofereix a les escoles i institus les següents xerrades:


XERRADA BULLYING PER ALUMNES (Primària i Secundària)

La xerrada està enfocada en primer lloc per a donar a conèixer aquest tipus d’assetjament escolar i posteriorment per a dinamitzar el grup i que aquest participi activament en una activitat grupal sobre bullying.

Cadascuna té adaptada una dinàmica diferent adecuada pels alumnes de primària i una altre pels alumnes de secundària, per tal de fer més comprensible i profitosa la xerrada i la bona comprensió per tal dels alumnes.


XERRADA BULLYING PER A PARES I PROFESSORS

La temàtica principal és el bullying però en aquesta ocasió l’exposició es límita als pares i professors i com ells, desde els seus rols viuen i poden actuar envers aquesta situació. A la xerrada s’inclouen com podem dectectar els primers signes d’alerta en els fills o alumnes i també els errors més comuns que fem com a pares o educadors. Per últim hi haurà una ronda de preguntes o dubtes.


XERRADA DE GESTIÓ I INTELIGÈNCIA EMOCIONAL PER ALUMNES (Primària i Secundària)

La xerrada està enfocada en primer lloc per a donar a conèixer que és la gestió emocional i perquè es tan important a les nostres vides. A l’exposició
es donaran a conèixer els punts principals que engloba una correcta gestió de les nostres emocions. A continuació, per a dinamitzar el grup i que aquest participi activament es farà una activitat grupal.

Tal i com fem a la xerrada sobre Bullying la dinàmica grupal estarà adaptada depenem si exponem per alumnes de primària o de secundària.


PROJECTE ESCOLA DE FAMÍLIES

És un projecte integral d’acompanyament familiar amb l’objectiu d’afavorir i promoure una criança conscient, afectiva i respectuosa.

Aquest projecte s’adreça a pares, mares, avis/es, cuidadors/es,… o qualsevol persona que vulgui iniciar un procés de canvi per millorar la convivència a la llar, disposant de nous recursos per gestionar els reptes que la criança li planteja en el dia a dia.

El treball amb les famílies es realitzarà de manera grupal a partir de tallers que inclouen principalment activitats vivencials que permeten experimentar i compartir amb altres persones i/o famílies noves eines i recursos propis.

Els tallers tindran una durada de 1h i 30 minuts.


ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Punt d’Equilibri ofereix les següents activitats extraescolars:


T’ECNIQUES D’ESTUDI I REEDUCACIÓ PEDAGÒGICA

Veure apartat INFANTIL-JUVENIL > Centre psicopedagògic.


EXPERIMENTS I CIÈNCIA

Experiments i ciència és una extraescolar pensada per desenvolupar la creativitat i la  imaginació dels alumnes. Es tracta de fer un ensenyament i aprenentatge de les ciències,  situant a l’infant en el centre del seu procés educatiu. D’aquesta manera es dóna  importància al seu coneixement intuïtiu, per tal que pensi, faci i comuniqui. Aquesta manera d’entendre l’educació científica és, per a que l’alumne desenvolupi la competència  científica, i aprengui de manera pràctica com funciona la ciència i sobre la ciència.


ART-TERÀPIA

L’art teràpia és un tipus d’activitat artística que té com a finalitat utilitza l’art com a mitja  terapèutic amb el qual es poden tractar pors, inseguretats, bloquejos, traumes, etc. A més  a més dels fins terapèutics, també s’utilitza l’art com a tècnica de desenvolupament  personal, d’autoconeixement i d’expressió emocional. 

Portem a terme l’art teràpia utilitzant les diferents disciplines artístiques com són la dansa,  la pintura, el teatre, la música, etc. A partir d’aquí els nens i nenes expressen les  emocions, sentiments, pors, necessitats, frustracions, somnis, etc. els quals es treballen  per transformar-ho i aprofitar-ho. IOGA KIDS, MINDFULNESS I MEDITACIÓ 

El Ioga és una disciplina que combinant exercicis, respiració, relaxació i meditació,  proporciona salut i benestar, alhora que desenvolupa consciència, força i flexibilitat tant a  la ment com al cos, i sobretot, al cor.  És un tipus de ioga específic dedicat a nens grans i petits, on aprenem a donar i rebre energia, alegria, amor, i paciència, des de la llibertat i el respecte pels altres. Aquí tenim l’oportunitat de ser tal com som,  d’expressar-nos de diferents maneres, però sobretot, de divertir-nos, i així mateix rebre els beneficis de la pràctica. Treballem amb el joc com a matèria primera tot el temps, tirem a volar la nostra imaginació i espontaneïtat, ens donem permís per la improvisació, i juntament amb el nen, compartim la idea de viure el moment i moure’ns naturalment.  

S’afegeix la pràctica de minfunless  i meditació un espai que entrena una habilitat, una capacitat humana universal que genera canvis en el nostre estat físic, mental i emocional proporcionant calma, pau i benestar.  Aquesta pràctica aporta beneficis com:  

– Estar plenament en el moment present i gaudir de l’aquí i l’ara. 

– Coneixença d’un mateix, generant major autoestima i confiança. 

– Calmar la ment i obtenir major claredat mental. 

– Desenvolupar l’atenció, la concentració i la memòria. 

– Acceptar-se a un mateix millorant les relacions amb els altres i l’entorn.

– Prendre consciència de les emocions, gestionar l’estrès i les dificultats quotidianes.

– Promoure un estat de calma, pau, benestar o felicitat. 

– Eines per saber gestionar els conflictes i les situacions de dificultat.


IOGA PER A DOCENTS

Les classes de ioga estan orientades a les persones que treballen en l’equip docent dels  centres educatius, un grup homogeni de persones que poden desenvolupar estrès a  causa de l’impacte emocional que requereix la professió. Ser un bon docent és la clau  perquè es pugui dur amb èxit l’acompanyament en els infants i joves en el seu procés  d’aprenentatge de les competències que els seran imprescindibles per poder ser  ciutadans actius, participatius i compromesos amb el progrés social.  

La pressió que envolta a aquests professionals per tal de poder complir amb tots els objectius d’un bon educador, interfereix directament en els estats d’ànims  d’un mateix i, a vegades, amb el desbordament, l’equilibri pot minvar. Per aquest motiu, Punt d’Equilibri ofereix classes de ioga per a docents, en les quals disminuir l’estrès i trobar un moment de desconnexió amb l’exterior per connectar amb l’interior.